Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Σοκολατίνα


Κλασσική κι αγαπημένη. Μία τούρτα που δεν γίνεται να αφήσεις.
Δεν έχω να πω πολλά, η πλούσια γεύση σοκολάτας τα λέει όλα...




Τούρτα σοκολατίνα


Υλικά για τσέρκι 22-24 εκ.


Παντεσπάνι


150 γρ. αυγά

70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι
10 γρ. κακάο
Σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. νερό

Κρέμα


4 κρόκοι

350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
90 γρ. ζάχαρη
50 γρ. corn flour
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60% περιεκτικότητα σε κακάο
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
βανίλια

Ganache


60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

60 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ μέλι

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι



  • Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι και αδειάζουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και περιχύνουμε ζεστό πάνω από το παντεσπάνι που έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την κρέμα
  • Φέρνουμε την κρέμα σε σημείο βρασμού.
  • Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε εκεί το corn flour και την βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε την μισή από την κρέμα που βράζει στο μίγμα των κρόκων σιγά σιγά και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Αδειάζουμε πίσω στο κατσαρολάκι, βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, και ρίχνουμε στο τσέρκι μας πάνω από το παντεσπάνι.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Για την ganache
  • Φέρνουμε την κρέμα σε σημείο βρασμού.
  • Αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα που έχουμε τεμαχίσει. 
  • Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει καλά η τούρτα περιχύνουμε με την ganache, και ή κουνώντας το τσέρκι ή με μία σπάτουλα στρώνουμε καλά να επικαλυφθεί.
Βάζουμε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.

πηγή: geusis.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...