Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Αρωματικό γλυκόξινο κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα ! ! !


Υλικά:
  • 8 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 2 κουτ.σ.  μέλι
  • 1 κουτ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. δενδρολίβανο
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε μια γάστρα βάζουμε τα κοπανάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τριγύρο αδειάζουμε τις πατάτες.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το χυμό μαζί με το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη μαρινάδα αυτή σε όλο το φαγητό.
  3. Πασπαλίζουμε το δενδρολίβανο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
  4. Σκόρπια ρίχνουμε και το σκόρδο.
  5. Συμπληρώνουμε με 1/2 ποτήρι νερό, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 1 ώρα  για να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο κι έπειτα με ξεσκέπαστη τη γάστρα για άλλα 30' λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Προαιρετικά γυρίζουμε τα κοτόπουλα κι απ' την άλλη πλευρά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  6. Μόλις το φαγητό μελώσει και ροδίσει, σερβίρουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...