Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Χυμός σταφύλι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τον χυμό
½ κιλό μαύρα σταφύλια
 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο νερό
Μια πρέζα αλάτι

Εξαρτήματα
Ένα σουρωτήρι
1 μεγάλη κατσαρόλα 12 λίτρων
Ένα πολύ μεγάλο κόσκινο

Εκτέλεση

Πλένετε τα σταφύλια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό βράζετε μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν στην κορυφή.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει.
Χωρίστε τη σάρκα των σταφυλιών από τους σπόρους. Στη συνέχεια ρίχνετε ξανά τα σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό.

Ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά σουρώνετε το μείγμα με τα σταφύλια σε ένα μεγάλο κόσκινο πιέζοντας τα για βγάλουν όσο περισσότερο χυμό γίνεται.
Τέλος προσθέστε μια πρέζα αλάτι και  σουρώνετε τον χυμό σε μπουκάλια και σφραγίστε. Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ανακατεύετε ελαφρά τον χυμό πριν σερβίρετε.

πηγη:www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...