Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Döner Kebab



Για όσους δε το έχουν ήδη δοκιμάσει, είναι κρέας (βοδινό, αρνίσιο, κοτόπουλο, ή μοσχαρίσιο) μαγειρεμένο σε κάθετη σούβλα, τυλιγμένο σε μια πίτα, μαζί με κρεμμύδια, αγγουράκια τουρσί, μαρούλι, και ντομάτες. Tο Döner Kebab (που σημαίνει κυριολεκτικά στριφογυριστό κρέας) φαίνεται πως εφευρέθηκε στο Βερολίνο το 1971, από έναν Τούρκο μετανάστη, το Mahmut Aygünin, γνωστό και ως Βασιλιά του Κεμπάπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...