Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας με τις σωστές τροφέςΑφήστε στην άκρη τις δικαιολογίες του τύπου «δεν έχω καλό μεταβολισμό». Η διαιτολόγος-διατροφολόγος, Εύη Κρεμμύδα, εξηγεί τι πρέπει να κάνετε ώστε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας και ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να τον αυξήσετε.


Υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό;
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Υπάρχουν τρόφιμα που βοηθούν τον οργανισμό μας στο σύνολό του, άρα και τον μεταβολισμό μας που αποτελεί κομμάτι αυτού. Ακόμη, υπάρχουν τρόφιμα, με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που φαίνεται να έχουν μια ήπια θετική επίδραση στον μεταβολισμό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τρώγοντας αυτά και μόνο τα τρόφιμα θα αδυνατίσουμε.
Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί ότι ο μεταβολισμός είναι μια τιμή που επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων και ο μυικός ιστός. Ως καθαρά μεταβολικό όργανο, ο μυϊκός ιστός σχετίζεται ανάλογα με το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα όταν αυξάνει ο πρώτος να αυξάνει και ο δεύτερος παράλληλα. Η πρωτεΐνη, λοιπόν, σε κάθε γεύμα και σε συγκεκριμένη ποσότητα, είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να «χτίσετε» και να διατηρήσετε τους μυς σας. Καλές πηγές «καθαρής» πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά δεν είναι άλλες από το λευκό κρέας, όπως η γαλοπούλα και το κοτόπουλο, το ψάρι, το ασπράδι του αυγού και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά .

Διαβαστε ολο το κειμενο εδω www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...