Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Οι υδατάνθρακες που αγαπούν την καρδιά!




Τα νέα δεδομένα
Την άνοιξη του 2014 ένα σύνολο από έγκυρες επιστημονικές μελέτες ήρθαν να ταράξουν το έδαφος αποδυναμώνοντας την συσχέτιση μεταξύ των λιπαρών και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ την ίδια στιγμή έμφαση δινόταν από άλλους ερευνητές στη σημασία των υδατανθράκων στην υγεία της καρδιάς. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα Αμερικανών επιστημόνων κατέδειξαν πως άτομα τα οποία λάμβαναν το 25% των ημερήσιων θερμίδων τους από «εύπεπτους» υδατάνθρακες είχαν σχεδόν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια. 
Το μήνυμα προς τον κόσμο
Τα μηνύματα τα οποία προέκυψαν από τα δεδομένα αυτά ήταν πολλά δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Αυτό όμως που οι άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι αρθρογράφοι και οι bloggers αδυνατούσαν να περάσουν στον κόσμο  ήταν πως δεν υπάρχει ένας και μοναδικός υπαίτιος στον οποίο μπορούμε να «χρεώσουμε» την επιδημία της παχυσαρκίας, του διαβήτη ή των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Το μοντέλο του δυτικού τρόπου ζωής και διατροφής, η ακινησία, οι γρήγοροι ρυθμοί, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το στρες και άλλοι παράγοντες συμπληρώνουν το παζλ της κρίσης στην υγεία.


Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ healthview.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...