Η Συνταγή είναι από την Argiro Porpatoneli και την ευχαριστούμε πολύ
Νηστισιμο εκμεκ 600 γρ. κανταίφι
300 γρ. βιταμ με ελαιολαδο
κανέλα-καρύδι-γαρύφαλο
300 γρ. βιταμ με ελαιολαδο
κανέλα-καρύδι-γαρύφαλο
Σιρόπι:
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3φακ.γιώτης στιγμής και το ανάλογο γάλα (Γαλα σογιας) 1.050 γρ.
1κουτί στο πράσινο κουτί φυτική σαντυγί
κερασάκια -αμύγδαλο φιλέ ή καρύδι ή φυστίκη αιγίνης
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι βάζουμε την κανέλα-γαρύφαλο-καρύδι , το βουτυρώνουμε (λιωμένο) καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.στους 180 βαθμούς.Μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιροπι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας 7 λεπτά βράσιμο
και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Χτυπάμε την κρέμα και την βάζουμε αφού έχει κρυώσει το καταίφι μετά βάζουμε και την σαντυγί και γαρνίρουμε!!!!
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3φακ.γιώτης στιγμής και το ανάλογο γάλα (Γαλα σογιας) 1.050 γρ.
1κουτί στο πράσινο κουτί φυτική σαντυγί
κερασάκια -αμύγδαλο φιλέ ή καρύδι ή φυστίκη αιγίνης
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι βάζουμε την κανέλα-γαρύφαλο-καρύδι , το βουτυρώνουμε (λιωμένο) καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.στους 180 βαθμούς.Μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιροπι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας 7 λεπτά βράσιμο
και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Χτυπάμε την κρέμα και την βάζουμε αφού έχει κρυώσει το καταίφι μετά βάζουμε και την σαντυγί και γαρνίρουμε!!!!
aaaaa!!!θα το δοκιμασω!!
ΑπάντησηΔιαγραφή