Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ




ΥΛΙΚΑ
-250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
-1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
-ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΑΚΑΛΙ ΣΤΙΜΜΕΝΟ
-ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
-ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
-2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
-3 ΑΥΓΑ
-700 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε με το μιξερ το βουτυρο και την ζαχαρη να αφρατεψουν ριχνουμε το ξυσμα πορτοκαλιου της βανιλιες και χτυπαμε για 6-7 λεπτα.
με ενα πιρουνι χτυπαμε τα αυγα σε ενα πιατο και τα προσθετουμε στο μειγμα,διαλυουμε ττην σοδα στον χυμο και τα προσθετουμε και αυτα στο μειγμα ,ριχνουμε το μπεικιν στο αλευρι και το ανακατευουμε το βαζουμε σιγα σιγα και ζυμωνουμε να ειναι η ζυμη μαλακη οταν ξεκολαει απο τα χερια ειναι ετοιμο!φτιαχνουμε οτι σχεδιο θελουμε τα αλοιφουμε με αυγο απο πανω και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 περιπου λεπτα μολις παρουν χρωμα τα βγαζουμε να μην σφιξουν!
Ευχαριστω πολυ την καλη μου φιλη Γιωτα Δημοπουλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...