Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

ΡΑΒΑΝΙ






ΥΛΙΚΑ
-400 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
-1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
-1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
-1 ΜΠΕΙΚΙΝ ΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
-12 ΑΥΓΑ 5 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΣΙΡΟΠΙ
-4,5 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
-4 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
-ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
-2 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια και χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη.Επειτα χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν μαρεγκα και τα προσθετουμε στους κροκουςπροσθετουμε το σιμιγδαλι το αλευρι το μπεικιν και της βανιλιες και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν.
Σε ενα πυρεξ η ταψακι που εχουμε βουτυρωσει ριχνουμε το μειγμα.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για μια ωρα πρριπου μπορει και λιγοτερο αναλογα τον φουρνο,οταν βγει χαραζουμε το γλυκο σε κομματια και το αφηνουμε να κρυωσει.
Για το σιροπι σε θα βαλουμε σε ενα κατσαρολακι την ζαχαρη το νερο μιση φλουδα απο λεμονι και 2 σταγονες χυμο λεμονιου,μολις παρει βρασει 8 το αφηνουμε και το κατεβαζουμε απο το ματι το ριχνουμε ζεστο και το γλυκο να ειναι κρυο.
Καλο εναι να αφησουμε το γλυκο να ρουφηξει το σιροπι μια ημερα!
Ευχαριστω πολυ την καλη μου φιλη Γιωτα Δημοπουλου για την υπεροχη συνταγη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...