Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ




Το νούμερο 1 μυστικό για αφράτα μπιφτέκια είναι το πολύ – μα πολύ καλό πλάσιμο του κιμά. Όσο περισσότερο το πλάσετε τόσο περισσότερος αέρας θα εισχωρήσει στο κρέας. Οπότε πλάθετε τον κιμά σηκώνοντας τη μισή ποσότητα, τοποθετώντας τη πάνω στην άλλη και πιέζοντας με τις παλάμες προς τα κάτω.
• Προσθέστε στον κιμά τριμμένη ντομάτα που κάνει τα μπιφτέκια πολύ μαλακά.
• Αφού πλάσετε τον κιμά για 5-6 λεπτά, προσθέστε τριμμένο κρεμμύδι (όχι κομμένο) και τα υπόλοιπα μυρωδικά που χρησιμοποιείτε, αφήστε τον κιμά να κάτσει για μερικές ώρες για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
• Ο κιμάς θα πρέπει να είναι περασμένος στη μηχανή δυο φορές, ώστε να κολλάει πιο εύκολα και να μην διαλύεται.
• Αποφύγετε την τριμμένη φρυγανιά αντίθετα βάλτε στον κιμά μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί ή μουσκεμένο παξιμάδι. Ο φρυγανιά τραβάει τα υγρά του κιμά με αποτέλεσμα να μπιφτέκια να είναι σκληρά.
«Aπό το μοσχάρι επιλέγουμε κιμά από το μπούτι ή την ελιά, γιατί το κρέας είναι μαλακό και χωρίς πολύ λίπος. Aπό το χοιρινό, η σπάλα έχει μέτρια λιπαρότητα, ενώ ο λαιμός έχει περισσότερη και το μαλακό του κρέας συνδυάζεται με άλλα είδη κρέατος.
O χοιρινός κιμάς είναι πιο στεγνός από τον μοσχαρίσιο και θέλει περισσότερο ελαιόλαδο για να έρθει σε ισορροπία, σε αντίθεση με τον αρνίσιο, που δεν χρειάζεται καθόλου λάδι, αλλά περισσότερο ζύμωμα.
Στη σχάρα: Bάζουμε τη σχάρα λαδωμένη τελευταία στιγμή σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 6-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Στο αντικολλητικό τηγάνι: Ψήνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
Στον φούρνο: Ψήνουμε για 20 λεπτά μέσα στο ταψί με λίγο νερό ή σε ζωμό με ελαιόλαδο.
Στο γκριλ: Ψήνουμε για 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στη γάστρα: Ψήνουμε για 10 λεπτά. Eίναι σαν να ψήνονται στον ατμό.
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...