Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ
- 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
-1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
- 1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
-1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ
-1 ΧΟΥΦΤΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΕΣ
- 1 ΦΑΡΙΝΑΠ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
- ΣΟΥΣΑΜΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε την πορτοκαλαδα με την ζαχαρη και την σοδα και το λαδι.Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε το αλευρι με το γαρυφαλλο την κανελα το καρυδι που εχουμε ψιλοκοψει στο μουλτι.
Σιγα σιγα ριχνουμε τα στερεα στα υγρα ανακατευοντας προσθετουμε και της σταφιδες και απο πανω ριχνουμε σουσαμι μην ανησυχητε εαν το μειγμα ειναι σκληρο, το τοποθετουμε σε ενα ταψι 25 εκ που εχουμε λαδωσει.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 ωρα δοκιμαζουμε να δουμε εαν ψηθηκε με ενα μαχαιρι εαν ειναι υγρο θελει λιγο ακομα εαν ειναι στεγνο εγινε.
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...