Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΑΤΖΙΝΑ (ΠΑΡΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)



ΥΛΙΚΑ
-1 ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕΓΑΛΟ
-1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
-1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ 400γρ
-1 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-ΑΛΕΥΡΙ
-1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-κοβουμε το κολοκυθι στην μεση και το ξυνουμε με να κουταλι μονο την ψυχα απο μεσα(εχουμε αφαιρεσει τα σπορια)το βαζουμε σε ενα μπολ ριχνουμε το αλατι και την ζαχαρη και τα τριβουμε μετα ριχνουμε το τυρι τριμμενο και το νερο,αλευρι βαζουμε οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη,ριχνουμε το λαδι οχι ολο λιγο παραπανω απο το μισο και τα ανακακευουμε ολα μαζι(εχουμε λαδωσει το ταψι της κουζινας)και το τοποθετουμε με τα δαχτυλα κανοντας τρυπες στην ζυμη ριχνουμε απο πανω το υπολοιπο λαδι και λιγο τυρι που εχουμε τριψει με τα χερια !ψηνουμε στους 220 βαθμους για μια ωρα αναλογα με τον φουρνο και καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...