Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!


ΥΛΙΚΑ΄-για την ζυμη -1/2ποτηρι σπορελαιο ,1 πακετο φαριν απ,3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
ΓΕΜΙΣΗ-4 μηλα τριμμενα στον τριφτη ,3 κουταλιες της σουπας ζαχαρι,3 κουταλιες της σουπας φρυγανια,3 κουταλιες της σουπας κανελα ,και ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-βαζουμε μαζιολα τα υλικα για την ζυμη τα ανακατευουμε και τααφηνουμε στην ακρη σκεπασμενα .καθαριζουμε την φλουδα απο τα μηλα και μετατα τριβουμε στον τριφτη.βαζουμε την ζαχαρη και την κανελ και την φρυγανια και τα ανακατευουμε .φτιαχνουμε μικρα μπαλακια με την ζυμη(σαν κεφτεδακια)και τα ανοιγουμε με τα δαχτυλα στρογγυλα σαν πιτακιαμε προσοχη μην τρυπησουν.βαζουμε ενα κουταλακι του γλυκου απο την γεμιση στην μεση και το διπλωνουμε οπως τα τυροπιτακια και με την ακρη απο το πηρουνι τα πιεζουμε να κολλησει καλα.βαζουμε στο ταψι της κουζινας λαδοκολλα και τα τοποθετουμε,τα ψηνουμε στους 180 βαθμους κελσιου στην μεσαια σχαρα για περιπου 1/2 ωρα (αναλογα με τον φουρνο)μεχρι να ροδισουν μολις κρυωσουν τα πασπαλιζουμε με την αχνη και καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...