Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΛΑΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΚΕΡ




ΥΛΙΚΑ
-1-1/2 ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ
-1 ΑΥΓΟ
-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ(60ΓΡ)
-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
-1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ Η 25 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
-500 ΡΓ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
-1 ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΨΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ
-ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε το χλιαρο γαλα με την ζαχαρη την μαγια το αυγο και το βουτυρο λιωμενο .το αφηνουμε στην ακρη μεχρι να αφρισει.Ανακατευουμε το αλευρι και το αλατι .προσθετουμε το μειγμα της μαγιας οταν αυτο εχει αφρισει .Ζυμωνουμε για 5-7 λεπτα .Το ζυμαρι
θα κολλαει αρκετα αλλα δεν προσθετουμε αλλο αλευρι.
Αλευρωνουμε τα χερια μας για να μπορουμςε να το μεταφερουμε και το τοποθετουμε σε ενα μπολ το οποιο εχουμε λαδωσει.Το σκεπαζουμε και το αφηνουμε μεζρι να διπλασιαστει σε ογκο για περιπου 1 ωρα και λιγο περισσοτερο.
Οταν το ζυμαρι ειναι ετοιμο το μαζευουμε και το ξεφουσκωνουμε .
Το χωριζουμε σε 10 κομματια,λαδωνουμε τα χερια μας και τους δινουμε στρογγυλο σχημα.
Τοποθετουμε τα ζυμαρακια σε ταψι στρωμενο με λαδοκολα και τα σκεπαζουμεμε μια μεμβρανη για 45-60 λεπτα για να φουσκωσουν.
Αφου φουσκωσουν τα αλειφουμε με τον κροκο του αυγου με 2 κουτ της σουπας νερο.Πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Ψηνουμε στους 190 για 20 λεπτα ,μολις τα βγαλουμε απο τον φουρνο
αμεσως τα σκεπαζουμεμε μια πετσετα μεχρι να κρυωσουον.
Ευχαριστω ιδιαιτερα την Εφη Κρητικου -Δουκα για την υπεροχη συνταγη που βρηκε απο το υπεροχο γκρουπ των Ελληνιδων μαμαδων!



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...