Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

ΑΡΑΚΑΣ




ΥΛΙΚΑ
-1 ΚΙΛΟ ΑΡΑΚΑΣ( ΦΡΕΣΚΟΣ Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ)
-2 ΠΑΤΑΤΕΣ
-ΜΑΙΝΤΑΝΟ
-1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ
-1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΩΡΙΜΗ
-ΑΛΑΤΙ
- ΠΙΠΕΡΙ
-ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
-1/3ΚΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τον αρακα (εαν ειναι κατεψυγμενος)για 7 λεπτα και τον στραγγιζουμε.
Κοβουμε το κρεμμυδι σε μικρα κομματακια και τον μαιντανο ,ριχνουμε το λαδι στην κατσαρολα τα κρεμμυδια και τον μαιντανο τσιγαριζουμε για 2 λεπτα και προσθετουμε τον αρακα τσιγαριζουμε για 7 λεπτα περιπου ανακατευοντας ριχνουμε αλατι και πιπερι,και τον πελτε και νερο τοσο ωστε να βρασει.και κλεινω το καπακι της χυτρας για 20 λεπτα,οταν ανοιξω το καπακι εαν θελει και αλλο για να δεσει η σαλτσα το αφηνω.
Εαν θελετε προσθετετε και καροτα και ανηθο!!!
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...