Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ
-1/2 ΚΙΛΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ
-1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
-1/4ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-ΡΥΖΑΚΙ ΜΙΚΡΟ
-1ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕ
-ΑΛΑΤΙ
-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε σε μικρα κομματακια τα καλαμαρια και τα ποδαρακια του.
Σε μια κατσαρολα (την χυτρα μου)φιλοκοβω το κρεμμυδι και ριχνω το ελαιολαδο και τα καλαμαρια να τσιγαριστουν προσεχω να μην καει το κρεμμυδι.
Επειτα προσθετω την σαλτσα και νερο μεχρι την μεση της κατσαρολας το αλατι και το πιπερι σκεπαζω την χυτρα για 15 λεπτα.
Ανοιγω το καπακι και αφου αρχιζει να βραζει ριχνω το ρυζακι (μανεστρακι )και ανακατευω συνεχεια οταν αρχισει να ρουφαει ολο το ζουμι το κατευαζω απο την φωτια και βαζω το καπακι για 10 περιπου λεπτα.
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλο!!!!!
tips.μπορειται να ριξεται κεφαλοτυρι απο πανω,η και φρεσκια ντοματα μαζι με τον πελτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...