Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ



ΥΛΙΚΑ
-ΣΟΥΒΛΑ
-ΜΑΛΑΚΟ ΣΥΡΜΑ 
-ΤΑΝΑΛΙΑ
-ΑΛΑΤΙ
-ΠΙΠΕΡΙ
-ΣΕΛΙΝΟ
-ΒΕΛΟΝΑ ΝΟ 5
-ΚΛΩΣΤΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω πάρα πολύ καλά το αρνί μέσα έξω.
Περνώ προσεχτικά τη σούβλα από το άνοιγμα των πίσω ποδιών και παράλληλα στη σπονδυλική στήλη, κατευθύνω τη σούβλα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να περάσει από το λαιμό και να βγει από τη τρύπα που έχω δημιουργήσει προηγουμένως στο κέντρο του κεφαλιού(εναλλακτικά για πιο εύκολα φροντίζω να βγει από τη τρύπα του στόματος), παρόλα αυτά πιο στερεωμένο είναι από το κρανίο και έτσι ψήνεται καλύτερα το κεφάλι.
Θα το δεσω σφιχτα στην σπονδυλικη στηλη σε 3 σημεια,με μαλακο συρμα θα δεσω τα ποια με τον λαιμο του αρνιου.
Τέλος θα τεντώσω καλά τα πίσω πόδια, παράλληλα στη σούβλα και θα τα δέσω σφιχτά.
Θα φτιαξω ενα μειγμα απο αλατοπιπερο και θα καρικευσω το αρνι εσωτερικα και εξωτερικα.
Το αλάτισμα είναι πολύ σημαντικό και συμβάλει τόσο στη γεύση όσο και στη κρούστα της πετσούλας και πρέπει να είναι γενναιόδωρο.
Επειτα θα κανω 2 σχιζμες αριστερα και δεξια κατω απο τα μπροστινα του ποδια και θα βαλω απο ενα μικρο ματσακι μαιντανο.
Καλο ειναι το βραδυ να το αφησετε σε δροσερο χωρο.
Για να γινει πιο νοστιμο το αρνι χρειαζεται ξυλα και κλιματοβεργες
Το χρόνο ψησίματος δε μπορώ να σας τον πω ακριβώς μιας και είναι συνάρτηση του βάρους του, του πάχους και φυσικά της έντασης της φωτιάς.
Πάντως ένα αρνί 8 κιλών χρειάζεται σχεδόν 3 ώρες από κει και πέρα για κάθε παραπανίσιο κιλό προσθέτουμε 25 λεπτά ακόμη.
Όταν έχει αρχίσει να ροδίζει πολύ και να φαίνεται ότι σχεδόν ψήθηκε θα πρέπει να κατεβάσετε τη σούβλα πιο κοντά στη φωτιά και ο ρυθμός που το γυρίζετε να γίνει πιο αργός.
Ένα σημάδι αναγνώρισης, ότι το αρνί σας ψήθηκε είναι οι σχισμές που κάνει στα μπούτια και τα κόκαλα της πλάτης αρχίζουν κατά τόπους να φαίνονται.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...