Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ




ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ)
-1/2 ΚΙΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
-250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΕΡΟ
-3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-1 ΚΟΥΤΙ ΚΑΣΤΕΡ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
-3 1/2ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΖΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
-1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
-1 ΚΟΥΤΙ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ
-1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΖΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΑΠΑΛΙΣΜΑ
-150 ΓΡ ΚΑΡΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.
Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.
Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...