Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ




ΥΛΙΚΑ
-1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
-1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ 800 ΓΡ Η ΦΡΕΣΚΙΕΣ
-1 ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
-2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
-1 ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
-1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΝΚΑΣΕ Η 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ
-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕ
-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
-ΜΑΙΝΤΑΝΟ
-ΑΛΑΤΙ
-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια τους.
. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε νερο κρ να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε,προσθέτουμε τα ψιλοκομμέναντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε. Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για λίγο.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια.
Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ΄ότι τα βράζουμε συνήθως και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε
Αν θέλουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια, τα βράζουμε κανονικά τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά.
Αν δεν νηστεύουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμμεζανα η κεφαλοτυρι.
Ευχαριστω την καλη μου φιλη ΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ για την συνταγη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...