Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ




ΥΛΙΚΑ
-1.5 ΚΙΛΟ ΜΑΣΑΧΑΡΙ ΣΠΑΛΑ Η ΠΟΝΤΙΚΙ
-2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1/4 ΚΟΥΠΑΣ
-100ΜI ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
-1 ΚΟΥΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
-1.5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ
-1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
-1 ΓΑΡΥΦΑΛΟ
-ΑΛΑΤΙ
-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι και τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές για 8-10 λεπτά. Το βγάζετε, βάζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά να μαραθεί. Προσθέτετε το κρέας, ανακατεύετε άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί, αφήνοντάς το να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζετε τη φωτιά στο ελάχιστο του ελάχιστου, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε έτσι για 1,5 – 2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι μαλακό. Στη μία ώρα ελέγχετε τη σάλτσα σε αλάτι, πιπέρι και διορθώνετε, αν χρειάζεται.
Εαν το βαλετε στην χυτρα θελει 30 με 35 λεπτα περιπου!
Σερβιρεται με αγριο ρυζι η τηγανητες πατατες.
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...