Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ





ΥΛΙΚΑ
-250 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
-250 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
-40 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
- 1 ΒΑΝΙΛΙΑ
- 1 ΑΥΓΟ
- 50 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
- 250 ΓΡ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ
-1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
- ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινουμε το γαλα να ειναι χλιαρο και διαλυουμε την μαγια στο γαλα προσθετουμε και το λιωμενο βουτυρο και το αυγο και ανακατευουμε.
Σε μια αλλη λεκανη ανακατευουμε ολα τα στερεα και ριχνουμε τα υγρα στα στερεα και ζυμωνουμε θα χρειαστει και αλλο λιγο αλευρι ωστε να μην κολαει στα χερια.
Την αφηνουμε 45 με 30 λεπτα να φουσκωσει, εγω την εβαλα στον φουρνο στους 50 βαθμους για 30 λεπτα και διπλασιαστικε γρήγορα.
Την ανοιγω με τον πλαστη ενα εκατοστο περιπου πάχος και κοβω ενα στρογγυλο κομματι με ενα ποτηρι και στην μεση με ενα καπακι απο μπουκαλι νερου τα βαζω στο ταψι που εχω στρωσει λαδοκολλα και τα αφηνω να φουσκωσουν για "20 λεπτα.
Επειτα τα ψηνω στους 180 για 15 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο.
Μπορειται να βαλετε γλασο σοκολατας απο εξω η να βαλετε ζαχαρη απο εξω και για να κολησει θα αλειψετε απο εξω τους λουκουμαδες με λιωμενο βιταμ.
Μπορειται και να τους γεμισετε με μερεντα η μαρμελαδα εαν το κανετε θα κοψετε τον λουκουμα θα προσθεσετετην γεμιση και απο πανω θα κολησετε ακομα εναν.Την συνταγη την πηρα απο την Μινα Δαμιγου απο την σελιδα .ελληνιδες μαμαδες.
Ειναι φανταστικη ιδεα για σνακ για τα παιδια η και για βαφτιση!
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...