Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ





ΥΛΙΚΑ
-1ΚΙΛΟ ΓΑΥΡΟΣ
- ΑΛΑΤΙ
- ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
- ΜΠΟΥΚΟΒΟ
- ΛΑΔΙ ΚΑΛΟΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
- 4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
- ΞΥΔΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τον γαυρο και τον καθαριζουμε κεφαλι και εντερα, τον τοποθετουμε σε μπολ μια στρωση γαυρος απο πανω αλατι και ξανα το ιδιο μεχρι να τελειωσει ο γαυρος και μετα ριχνουμε μπολικο ξυδι, και το τοποθετουμε στο ψυγειο για 24 ωρες. Μετα το βγαζουμε και τον ξεπλενουμε ελαφρα και βγαζουμε το κοκκαλο απο την μεση φιλεταροντας τον γαυρο το τοποθετουμε ξανα σε μπολ σε στρωσεις μια στρωση γαυρο σκορδο ψιλοκομμενο μαιντανο ψιλοκομμενο και μπουκοβο και παλι απο την αρχη οταν τελειωσουμε ριχνουμε το λαδι να σκεπαστει ο γαυρος κραταει πολλους μηνες.
Ευχαριστω την Γιωτα Δημοπουλου για την συνταγη.
Ειναι φανταστικος μεζες για ουζο η τσιπουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...