Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ




ΥΛΙΚΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
3 ΑΥΓΑ
ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
ΖΑΧΑΡΗ
ΚΑΝΕΛΑ Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη ριχνουμε την ζαχαρη την μαγια τα αυγα και τα χτυπαμε με το μιξερ ριχνουμε και το λιωμενο βουτυρο και το γαλα λιγακι χλιαρο και της βανιλιες επειτα προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε με το χερι ωσπου να γινει μια μαλακη ζυμη που να ζυμωνεται ευκολα.
Την αφηνουμε να ξεκουραστη 30 λεπτα επειτα την χωριζοτμε σε 4 κομματια τα οποια ανοιγουμε ενα ενα βαζουμε οτι γεμιση μας αρεσει εγω εβαλα και μερεντα στα μισα και κανελα με ζαχαρη στα υπολοιπα, τυλιγουμε σε ρολο και κοβουμε περιπου 5 εκατοστα το ενα τα τοποθετουμε στο ταψι με λαδοκολλα.ψηνουμε στους 170 για μιση ωρα.
Ειναι τοσο αφρατα οσο φαινονται καντε τα γρηγορα!
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...