Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΙΝΟ




ΥΛΙΚΑ
-1 ΚΙΛΟ ΔΑΜΑΣΚΙΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ
-400 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
- ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
-2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα δαμασκηνα και τα βαζουμε στην κατσαρολα με μισο ποτηρι νερο να βρασουν για 30 περιπου λεπτα μεχρι να αποροφησουν το νερο
Τα βγαζουμε και τα βαζουμε στο μουλτι και τα πολτοποιουμε αφηνωντας εαν θελουμε μεροικα κομματακια .
Τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα με την ζαχαρη και το λεμονι σε χαμηλη θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτα και ειναι ετοιμη την αφηνουμε να κρυωσει και την τοποθετουμε σε αποστειρωμενο βαζο.
Tips: Οταν τα βραζουμε με το νερο βαζουμε μεσα 3-4 κουκουτσια και στο τελος τα βγαζουμε θα δωσουν ωραιο αρωμα στη μαρμελαδα μας.
Ευχαριστώ πολυ την Γιωτα Δημοπουλου για την συνταγη.
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...